Leer meer over chakra energie 

Degenen die vaak mediteren zijn wellicht bekend met chakra sieraden. Deze sieraden worden vaak gebruikt bij spirituele handelingen. Chakra sieraden zijn bedoeld om het proces van het in balans brengen van chakra energie te versnellen. Chakra zelf staat al tienduizenden jaren bekend als een energie die zich in het lichaam bevindt. Een balans van de chakra zal de fysieke gezondheid verbeteren. Hierdoor ga je positiever denken. Er zijn echter momenten waarop de chakra uit balans raakt. Dit komt wanneer negatieve energie het lichaam binnenkomt en onaangename gevoelens veroorzaakt, zoals angst en wanhoop. Als je altijd gelukkig wilt zijn, dan moet je de chakra’s in je lichaam in evenwicht brengen. Spirituele dingen doen terwijl je chakra sieraden draagt, kan een alternatief zijn bij het corrigeren van een onevenwichtige chakra. 

Zeven chakra’s 

Ieder mens heeft 7 chakra’s verspreid over het lichaam. De eerste is de basis rode chakra die zich aan de onderkant van het staartbeen bevindt. Ten tweede is er de heilige chakra dat een oranje kleur heeft en zich tussen het stuitje en de navel bevindt. De derde is de zonnevlechtchakra of vaak bekend als manipura, die geel is en zich boven het navelgebied bevindt. De vierde chakra bevindt zich in het midden van de borst en is groen van kleur, wat vaak het hartchakra wordt genoemd. De vijfde is de blauwe keelchakra. De zesde is de ajna chakra of het derde oog dat een indigo kleur heeft. Deze bevindt zich tussen de wenkbrauwen. De laatste chakra is de paarse kruinchakra die zich op de bovenkant van het hoofd bevindt. Dit zijn de zeven chakra’s die mensen bezitten en die in balans moeten zijn, zodat je rustiger en vrediger door het leven kunt gaan. 

Hoe breng je chakra in balans? 

Er zijn momenten waarop chakra’s die te actief of passief zijn, de toestand van een persoon kunnen beïnvloeden omdat het chakra evenwicht wordt verstoord. Het is dus erg belangrijk om te weten hoe je de chakra’s in balans kunt brengen. De methode is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar te ontspannen om de chakra balans te herstellen. Je kunt je hersenen ook positieve suggesties geven dat alles goed komt, wat kan helpen om de chakra balans te herstellen. Bovendien kunnen yoga bewegingen ook de chakra’s herstellen. Zo kun je ze meer op elkaar afstemmen. Yoga bewegingen zijn meestal bewegingen die functioneren om de zeven chakra’s in het lichaam in balans te brengen. 

Het belang van chakra balans in het leven 

Gezondheid gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar ook over geestelijke gezondheid. Je moet je geestelijke gezondheid goed onderhouden. Hiervoor moet je weten hoe belangrijk chakra balans is in het leven. Chakra’s die altijd in balans zijn, zullen je geest, lichaam en ziel in balans brengen. Op deze manier wordt je gelukkig en vredig. Je kunt chakra sieraden dragen om je te helpen de balans van chakra in je lichaam te behouden. Dit soort sieraden kun je krijgen bij een vertrouwde edelsteenleverancier die je op internet kunt vinden. Bezoek nu de edelsteenleverancier en koop de sieraden die je nodig hebt om je chakra weer in balans te brengen!