Op winterse kou kun je je kleden

Jassen heren bij Onlinekleding.nl

In het donkere en koude seizoen zijn we geneigd om ons in onze huizen terug te trekken. We koesteren de warmte bij de kachel en blijven ‘s avonds graag binnen. Toch weten natuurliefhebbers, wandelaars en buitensporters dat het buiten zijn weldadig kan zijn. Ook al is het buiten koud. Een gevleugelde uitspraak onder natuurliefhebbers is dan ook, “De thuisblijvers hebben weer ongelijk”. Wie zich kleedt op koud weer met extra laagjes zoals T-shirt extra lang , warme stoffen en winddichte jassen kan tegen een stootje. Laat je niet te snel weerhouden om naar buiten te gaan. Want je komt er altijd beter van terug. Zelden echt koud maar meestal opgeknapt en met een leeg hoofd en een frisse neus. Goed voor lichaam en geest. 

Wennen aan temperatuurverschillen

Word geen kasplantje door altijd binnen bij de verwarming te zitten. Wie zijn lichaam geregeld blootstelt aan temperatuurschommelingen doet iets goed voor zijn weerstand. Dat geldt voor extreem hoge temperaturen die ons in de zomer de airco laat loeien om lekker koel te blijven. Maar ook de winterse kou is goed om je lichaam af en toe aan bloot te stellen. 

Thermostaat een graadje lager

We gaan heus wel wennen aan de lagere temperatuur in huis en op kantoor. Ingegeven door de energiebesparing die dat kan opleveren zal dat deze winter eerder gewoon dan uitzonderlijk zijn. Het overheidsbeleid is gericht op energiebesparing. Als onderdeel van de energietransitie waar we voor staan en de hoge inflatie met enorme stookkosten de baas te kunnen. We zullen ons moeten aanpassen. Kruip thuis onder een dekentje en kleed je warmer. Een extra laagje onder een trui helpt ook al. De overhemden extra lang laten geen rug meer bloot en zijn dus comfortabel warm. Zo is de temperatuur een graadje lager prima te doen.