De rieten hoed 

Vooral in de zomer op het strand kom je ze tegen rieten hoed dames. Deze leuke hoedjes beschermen je tegen de zon en maken je gehele outfit af. Een perfecte hoed om dus mee te nemen op vakantie. Je kan het namelijk overdag op het strand of bij het zwembad dragen en in de avond juist combineren met een leuke jurk om mee uit eten te gaan. Deze hoedjes zijn alleen zo leuk dat het eigenlijk zonde is dat we ze niet vaker dragen. Je kan er namelijk heel veel outfits mee combineren omdat er verschillende modellen in zijn. 

Voordelen van de hoed 

Een rieten hoed of ook wel strohoed is dus een hoed die is gemaakt uit vlechtwerk van stro/riet. Omdat stro een heel licht materiaal is, is de hoed dat ook. Als je dus op zoek bent naar een licht en luchtige hoed dan is de rieten hoed dames, de perfecte oplossing. Je ziet ze vaak met een lint er omheen of andere leuke versiersels. Door de grote rand zal je weinig last krijgen van de zon en kan je gemakkelijk een boek lezen zonder zonnebril.  

Het is wel belangrijk om te weten dat je deze hoed alleen met mooi weer kan dragen. Het materiaal kan namelijk niet zo goed tegen regen. Het is geen probleem om de hoed te dragen bij wat miezer maar zodra dat meer wordt, kan je hem beter afdoen en opbergen.  

Modellen 

De rieten hoed is er dus in verschillende modellen en kleuren. Zo hebben ze stevige hoeden maar ook hele flexibele die je makkelijk kan opvouwen. Deze zijn vooral handig voor vakantie omdat ze maar weinig ruimte in beslag nemen. Of je nou de natuurlijke kleur van riet wilt of toch liever in het donkerblauw, ze hebben het allemaal.